Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mama fasírtja recept

Mama fasírtja
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
  • 2 szikkadt zsemle
  • őrölt feketebors
  • pirospaprika
  • zsemlemorzsa

Elkészítése:

A vöröshagymát felkockázom, majd kevés zsiradékon megfonnyasztom. A darált húst egy tálba teszem, ráöntöm a megfonnyasztott hagymát, ráütök 2 tojás és a fokhagymanyomóval belenyomok 3 gerezd fokhagymát.

Egy tálban beáztatom a 2 száraz zsemlét, majd amikor megszívták magukat, kinyomkodva a húshoz adom.

A fasírtalapot jól összekeverem, közben ízlés szerint sózom, borsozom és pirospaprikázom. Ha túl folyós a massza, zsemlemorzsával szilárdítok rajta.

Az elkészült fasírtalapból golyókat formálok, kicsit ellapítom, majd mindegyiket megforgatom zsemlemorzsában. Forró zsiradékban sütöm készre, burgonyapürével tálalom.

Tipp:

Klasszikus fasírt recept a nagymamától, ahogy ő is tanulta.

Hozzáadom a receptfüzethez

Őket is nézd meg!

Szólj hozzá