Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lentejas recept

Lentejas
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg lencse
    • 2 ek kacsazsír
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 1 ek őrölt fűszerpaprika
    • 1 tk őrölt kömény
    • 20 dkg paradicsompüré
    • 30 dkg kolozsvári szalonna
    • 1 szál füstölt kolbász
    • 2 vöröshagyma
    • 2 sárgarépa
    • 1 fehérrépa
    • 1 chilipaprika

    Elkészítése:

    A lentejas (lentehász) egy lencséből készült spanyol egytálétel.

    A szalonnát és kolbászt kockára vágom, a sárgarépát és fehérrépát is hasonlóan kockára vágom. A vöröshagymát apró kockára vágom, a fokhagymát a kés lapjával elnyomom, és felaprítom.

    Az olajon megpirítom a szalonnát. Rádobom a kolbászt, 4-5 percig pirítom, ezután hozzáadom a fokhagymát, a vöröshagymát és a répákat. Megszórom őrölt pirospaprikával, köménnyel, beleöntöm a paradicsompürét, és pár percet forralom.

    Beleteszem a lencsét, és felöntöm vízzel úgy, hogy éppen ellepje. Ahogy a lencse veszi fel a vizet, pótolom, és ha felforrt, visszaveszem a tüzet alatta, és szép lassan puhára főzöm.

    Az elfőtt levet kevés vízzel pótolom. A végén a hozzáadott vízzel állítom be az étel szaftosságát.

    A lentejas kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 211 kcal
    Fehérje: 10 g
    Szénhidrát: 16 g
    Zsír: 11 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá