Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lencsés sertésragu virslivel, bajor káposztával recept

Lencsés sertésragu virslivel, bajor káposztával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg sertéslapocka vagy dagadó
    • 20 dkg lencse
    • 3 db vöröshagyma
    • 1 evőkanál paradicsompüré
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 2 babérlevél
    • 6 db virsli
    • 60 dkg savanyú káposzta
    • 10 dkg bacon
    • zsir
    • bors

    Elkészítése:

    Megmossuk a lencsét és sós, hideg vízben felrakjuk főni. Amikor félig megpuhult félretesszük.

    Nagy serpenyőben kevés zsiradékon üvegesre párolunk két felvágott vöröshagymát, rátesszük a paradicsompürét, zúzott fokhagymát, és a kockára vágott húst.

    Sózzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, borsozzuk, végül aláöntünk egy keveset a lencse vizéből.

    A bacont kockára vágjuk, serpenyőben kisütjük, mellédobunk egy fej vékony szeletekre vágott hagymát amit üvegesre párolunk.

    A káposztát átmossuk és a szalonnás alapra tesszük. A virslit bevagdossuk és megsütjük.

    Egy tálra szedjük a lencsét, mellé a káposztát amire ráhelyezzük a sült virslit.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá