Lencsés sertésragu virslivel, bajor káposztával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéslapocka vagy dagadó
  • 20 dkg lencse
  • 3 db vöröshagyma
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 babérlevél
  • 6 db virsli
  • 60 dkg savanyú káposzta
  • 10 dkg bacon
  • zsir
  • bors

Elkészítése:

Megmossuk a lencsét és sós, hideg vízben felrakjuk főni. Amikor félig megpuhult félretesszük.

Nagy serpenyőben kevés zsiradékon üvegesre párolunk két felvágott vöröshagymát, rátesszük a paradicsompürét, zúzott fokhagymát, és a kockára vágott húst.

Sózzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, borsozzuk, végül aláöntünk egy keveset a lencse vizéből.

A bacont kockára vágjuk, serpenyőben kisütjük, mellédobunk egy fej vékony szeletekre vágott hagymát amit üvegesre párolunk.

A káposztát átmossuk és a szalonnás alapra tesszük. A virslit bevagdossuk és megsütjük.

Egy tálra szedjük a lencsét, mellé a káposztát amire ráhelyezzük a sült virslit.