Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lecsós-húsos rakott burgonya recept

Lecsós-húsos rakott burgonya
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg burgonya
    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 közepes db vöröshagyma
    • 15 dkg füstölt szalonna
    • 1 teáskanál fűszerpaprika
    • 50 dkg darált sertéshús
    • 2 dl víz
    • 4 közepes db paprika
    • 2 közepes db paradicsom
    • 2 gerezd fokhagyma
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • 2 dl tejföl
    • 6 ek napraforgó olaj

    Elkészítése:

    A burgonyát héjastól megfőzzük, leszűrjük, megpucoljuk, és felkarikázzuk. Közben a 3 db tojást keményre főzzük, megpucoljuk, és felkarikázzuk.

    A megtisztított vöröshagymát apróra vágjuk, és kis kockára vágott szalonnán üvegesre fonnyasztjuk. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, a darált húst, kb. 2 dl vizet, és főzzük.

    Félidőben hozzáadjuk a felszeletelt paprikát, a paradicsomot és a zúzott fokhagymát. Készre főzzük.

    Amikor elkészült, belekeverjük a felvert 3 db tojást és a tejfölt, sóval, borssal ízesítjük.

    Nagyobb tepsit olajjal kikenünk, elterítünk benne egy sor karikára vágott burgonyát, elosztjuk rajta a lecsós-tejfölös húst, rá a karikára szeletelt főtt tojást. Befedjük a maradék burgonyával, meglocsoljuk pár ek olajjal.

    A tepsit fóliával befedjük, és előmelegített sütőben sütjük, végül a fóliát levéve pirosra pirítjuk a tetejét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá