Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Káposztás lecsó recept

Káposztás lecsó
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 4 paprika
    • 4 paradicsom
    • 10 dkg füstöltszalonna
    • fél fej káposzta
    • 1 szál füstölt kolbász
    • pirospaprika

    Elkészítése:

    A szalonnát egyhén megsütjük, majd hozzáadjuk a vékony félkarikára vágott hagymát, üvegesre pároljuk.

    Ezután hozzáadjuk a fokhagymát és a kis kockákra vágott paprikát. Ezt követően hozzáadjuk a bőrétől megfosztott paradicsomot, amit előzőleg kis kockákra vágtunk.

    A paradicsommal együtt sózzuk ízlés szerint és hozzáadunk 1 evőkanál pirospaprikát.

    Ezután kb negyed óráig pároljuk. Végül hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott káposztát és addig főzzük, amíg a káposzta majdnem készre fő. Legvégül a kolbász karikákat is hozzáadjuk és pár perc alatt összefőzzük.

    Rizzsel tálaltam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá