Káposztás lecsó recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 4 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 paprika
- 4 paradicsom
- 10 dkg füstöltszalonna
- fél fej káposzta
- 1 szál füstölt kolbász
- só
- pirospaprika
Elkészítése:
A szalonnát egyhén megsütjük, majd hozzáadjuk a vékony félkarikára vágott hagymát, üvegesre pároljuk.
Ezután hozzáadjuk a fokhagymát és a kis kockákra vágott paprikát. Ezt követően hozzáadjuk a bőrétől megfosztott paradicsomot, amit előzőleg kis kockákra vágtunk.
A paradicsommal együtt sózzuk ízlés szerint és hozzáadunk 1 evőkanál pirospaprikát.
Ezután kb negyed óráig pároljuk. Végül hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott káposztát és addig főzzük, amíg a káposzta majdnem készre fő. Legvégül a kolbász karikákat is hozzáadjuk és pár perc alatt összefőzzük.
Rizzsel tálaltam.
Forrás: https://scarletsite.hu/node/189
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.