Káposztás lecsó

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 paprika
  • 4 paradicsom
  • 10 dkg füstöltszalonna
  • fél fej káposzta
  • 1 szál füstölt kolbász
  • pirospaprika

Elkészítése:

A szalonnát egyhén megsütjük, majd hozzáadjuk a vékony félkarikára vágott hagymát, üvegesre pároljuk.

Ezután hozzáadjuk a fokhagymát és a kis kockákra vágott paprikát. Ezt követően hozzáadjuk a bőrétől megfosztott paradicsomot, amit előzőleg kis kockákra vágtunk.

A paradicsommal együtt sózzuk ízlés szerint és hozzáadunk 1 evőkanál pirospaprikát.

Ezután kb negyed óráig pároljuk. Végül hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott káposztát és addig főzzük, amíg a káposzta majdnem készre fő. Legvégül a kolbász karikákat is hozzáadjuk és pár perc alatt összefőzzük.

Rizzsel tálaltam.