Lecsós csirkepaprikás recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 2 egész csirke
- 2 fej hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 üveg lecsó
- kevés só
- kevés őrölt bors
- kevés köménymag
- 1 kanál őrölt pirospaprika
Elkészítése:
A csirkét szétbontjuk. A húst leöblítjük. A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát szétnyomjuk, majd mindkettőt, kevés olajon megdinszteljük.
Kevés köménymagot is teszünk hozzá, amit kicsit pirítunk. Hozzáadjuk az üveg lecsót, az őrölt paprikát, majd a máj kivételével a húsokat is.
Fedő alatt puhára főzzük, majd a legvégén, a májat is hozzátesszük.
A lecsó önmagában is ízesít, de őrölt borsot mindenképpen, kevés sót, kóstolás után adhatunk hozzá.
Kifőtt tésztával, tejföllel tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.