Lecsós csirkepaprikás

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 egész csirke
  • 2 fej hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 üveg lecsó
  • kevés só
  • kevés őrölt bors
  • kevés köménymag
  • 1 kanál őrölt pirospaprika

Elkészítése:

A csirkét szétbontjuk. A húst leöblítjük. A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát szétnyomjuk, majd mindkettőt, kevés olajon megdinszteljük.

Kevés köménymagot is teszünk hozzá, amit kicsit pirítunk.  Hozzáadjuk az üveg lecsót, az őrölt paprikát, majd a máj kivételével a húsokat is.

Fedő alatt puhára főzzük, majd a legvégén, a májat is hozzátesszük.

A lecsó önmagában is ízesít, de őrölt borsot mindenképpen, kevés sót, kóstolás után adhatunk hozzá.

Kifőtt tésztával, tejföllel tálaljuk.