Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lecsó sajtos virslivel és krumplival recept

Lecsó sajtos virslivel és krumplival
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg lecsópaprika
    • 2 csípős hegyes paprika
    • 2 chili paprika
    • 35 dkg paradicsom
    • 2 fej vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 30 dkg sajttal töltött virsli
    • 3 nagyobb krumpli
    • őrölt csípős pirospaprika
    • őrölt fekete bors
    • disznózsír
    • 2 újhagyma zöldjével

    Elkészítése:

    A szalonnát kockára vágjuk.

    A hagymákat aprítjuk, a paprikát és paradicsomot apróra vágjuk, a krumplit pedig kockára.

    Egy serpenyőben megolvasztjuk a zsírt, rátesszük a szalonnát és megpirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, rövid dinsztelés után a paprikát, majd a krumplit, végül a paradicsomot és fűszerezzük, majd pároljuk. Addig főzzük, amíg a hozzávalók majdnem puhák lesznek.

    Közben felvágjuk a virslit és a lecsóhoz adjuk. Felszeletelem az újhagymát, majd rászórjuk az ételre.

    Néhány perc után tálaljuk. A legfinomabb friss, puha kenyérrel.

    Tipp:

    A lecsót nem tudom megunni. Sokfélét töltöttem már fel. Ezúttal a sajttal töltött virsli az újdonság.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá