Lecsó sajtos virslivel és krumplival

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 80 dkg lecsópaprika
  • 2 csípős hegyes paprika
  • 2 chili paprika
  • 35 dkg paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 30 dkg sajttal töltött virsli
  • 3 nagyobb krumpli
  • őrölt csípős pirospaprika
  • őrölt fekete bors
  • disznózsír
  • 2 újhagyma zöldjével

Elkészítése:

A szalonnát kockára vágjuk.

A hagymákat aprítjuk, a paprikát és paradicsomot apróra vágjuk, a krumplit pedig kockára.

Egy serpenyőben megolvasztjuk a zsírt, rátesszük a szalonnát és megpirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, rövid dinsztelés után a paprikát, majd a krumplit, végül a paradicsomot és fűszerezzük, majd pároljuk. Addig főzzük, amíg a hozzávalók majdnem puhák lesznek.

Közben felvágjuk a virslit és a lecsóhoz adjuk. Felszeletelem az újhagymát, majd rászórjuk az ételre.

Néhány perc után tálaljuk. A legfinomabb friss, puha kenyérrel.

Tipp:

A lecsót nem tudom megunni. Sokfélét töltöttem már fel. Ezúttal a sajttal töltött virsli az újdonság.