Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lapcsánka zöldséges krumplival recept

Lapcsánka zöldséges krumplival
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A lapcsánkához:

    • 3 nagyobb burgonya
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 1 ek tejföl
    • annyi liszt, amennyi szükséges ahhoz, hogy sűrű masszát kapjunk(kb 5-6 ek)
    • 0,5 sütőpor
    • só, bors
    • tetejére tejföl
    • sütéshez olaj

    A körethez:

    • 3 nagyobb burgonya
    • 2 főzőtök
    • 2 nagy hagyma
    • fél liter berakott lecsó(vagy paprika+paradicsom)
    • 1 dl paradicsomlé
    • 1-2 gerezd fokhagyma
    • fűszerek

    Elkészítése:

    A lapcsánka hozzávalóit összekeverjük, evőkanállal forró olajba beletesszük, lelapítjuk, aranybarnára sütjük mindkét oldalát.
    A körethez meghámozzuk a burgonyát és a főzőtököt. A burgonyát hosszúkásra (mint a sült krumplit) felvágjuk. A főzőtök magját kiszedjük (ha kicsi, akkor nincs szükség rá), és ugyanilyen formára vágjuk.

    Először kis olajba fedővel ellátott serpenyőbe tesszük a burgonyát, lefedjük. Ezután jön bele a főzőtök, majd a félkarikára vágott hagyma, és paprika, ha friss zöldségekkel és nem lecsós alappal dolgozunk.

    Pár perc múlva mehet bele a paradicsom/ paradicsomlé. Ezután a fokhagyma és a fűszerek(én csak sót, borsot, pirospaprikát használok, de mehet bele bármilyen fűszer ízlés szerint). Mire minden hozzávaló megpuhul, a lé is lefő róla.

    Tálaláskor a lapcsánkára tejfölt teszünk. Mellé mehet egy kis friss zöldség.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá