Lapcsánka zöldséges krumplival

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Lapcsánka zöldséges krumplival

Hozzávalók:
A lapcsánkához:

  • 3 nagyobb burgonya
  • 2 tojás
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek tejföl
  • annyi liszt, amennyi szükséges ahhoz, hogy sűrű masszát kapjunk(kb 5-6 ek)
  • 0,5 sütőpor
  • só, bors
  • tetejére tejföl
  • sütéshez olaj

A körethez:

  • 3 nagyobb burgonya
  • 2 főzőtök
  • 2 nagy hagyma
  • fél liter berakott lecsó(vagy paprika+paradicsom)
  • 1 dl paradicsomlé
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • fűszerek

Elkészítése:

A lapcsánka hozzávalóit összekeverjük, evőkanállal forró olajba beletesszük, lelapítjuk, aranybarnára sütjük mindkét oldalát.
A körethez meghámozzuk a burgonyát és a főzőtököt. A burgonyát hosszúkásra (mint a sült krumplit) felvágjuk. A főzőtök magját kiszedjük (ha kicsi, akkor nincs szükség rá), és ugyanilyen formára vágjuk.

Először kis olajba fedővel ellátott serpenyőbe tesszük a burgonyát, lefedjük. Ezután jön bele a főzőtök, majd a félkarikára vágott hagyma, és paprika, ha friss zöldségekkel és nem lecsós alappal dolgozunk.

Pár perc múlva mehet bele a paradicsom/ paradicsomlé. Ezután a fokhagyma és a fűszerek(én csak sót, borsot, pirospaprikát használok, de mehet bele bármilyen fűszer ízlés szerint). Mire minden hozzávaló megpuhul, a lé is lefő róla.

Tálaláskor a lapcsánkára tejfölt teszünk. Mellé mehet egy kis friss zöldség.