Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kukoricakásás töltike (vegetáriánusoknak is) recept

Kukoricakásás töltike (vegetáriánusoknak is)
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 db szőlőlevél
    • 20 dkg kukorica kása
    • 3 nagy hagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 csomag lestyán
    • 1 csomag kapor
    • 1 csomag petrezselyem
    • 1 sárga paprika
    • 5 paradicsom
    • 2 cs csombor
    • 0,5 dkg sertés darált hús (ez elhagyható)
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kg nyers káposzta
    • 4 ek őrölt piros paprika
    • 2 ek ételízesítő
    • 3 ek só
    • 1 dl olaj
    • 20 dkg szalonna (ez is elhagyható)
    • 1 ek őrölt bors

    Elkészítése:

    A szőlőleveleket és a kását külön-külön leforrázzuk, majd a kását a vízben hagyjuk dagadni. Egy edénybe belerakjuk a fele olajat és másfél apróra vágott hagymát megpirítunk rajta félig. Ráteszünk kb. 20 dkg apróra vágott káposztát, lestyánt, kaprot, petrezselymet, paprikát, a fele csombort, 2 db paradicsomot és az átszűrt kását.

    Jól megsütjük és levesszük a lángról. Befűszerezzük 1 ek őrölt pirospaprikával, 1 ek ételízesítővel, 1 ek sóval és 1 ek őrölt borssal.

    Ha hússal készítjük a töltikét, akkor egy tálba belerakjuk a húst, ráöntjük a megpirított, befűszerezett hozzávalókat és a tojásokat. Jól összekeverjük. Lereszeljük a káposztát, egy picit besózzuk.

    Egy serpenyőben megsütjük a csíkokra vágott szalonnát, és arra rávágjuk az apró kockára vágott hagymát. Őrölt paprikát szórunk rá és 1 dl vízzel felengedjük.

    Bármilyen edényben főzhetjük, de a kacsasütő a legalkalmasabb erre. Ebbe beleöntjük a szalonnás hagymát, rakunk rá káposztát és a csombort.

    Megtöltjük a szőlőleveleket, de nem nagyon szorosra, mert a kása megdagad.

    Sorba rakjuk az edényben, a tetejére káposztát teszünk, aztán még egy sor töltikét, ezt addig folytatjuk, amíg van töltelék. Apró káposztával fejezzük be a rétegezést.

    Rávágjuk a többi paradicsomot és forró sós, Delikátos vízzel felengedjük, hogy jól ellepje a töltikéket a víz.

    180 fokon 1,5 óráig főzzük, időnként ránézünk, ha szükséges, pótoljuk a vizet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá