Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós krumplis lepény kolbásszal recept

Túrós krumplis lepény kolbásszal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 700 g liszt
    • 7 dl víz
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 450 g túró
    • 1/2 dl olaj
    • 5-6 nagyobb krumpli
    • füstölt kolbász ízlés szerint
    • 10-15 dkg sajt
    • fűszerpaprika
    • só, bors
    • petrezselyem

    Elkészítése:

    Vegyünk egy 32*32 cm-es gáztepsit, tegyünk bele sütőpapírt vagy vajazzuk, lisztezzük ki.

    Hámozzuk meg a krumplit, majd 1 cm vastag karikákra vágjuk és a tepsi aljába szorosan egymás mellé helyezzük, tetejét pici sóval hintsük meg.

    Ezután elkészítjük a tésztát. A lisztet, a vizet, a tojást, az olajat, a túrót, a félhold alakúra szeletelt kolbászt, a felkockázott sajtot és a fűszereket (ízlés szerint) a petrezselyemmel együtt (itt jó a szárított is) összedolgozzuk, majd a krumplira öntjük.

    220 fokon kb 50-60 percig sütjük. A lepényt melegen tálaljuk és hideg tejföllel fogyasztjuk.

    Tipp:

    A túrót és a sajtot elhagyhatjuk, anélkül is finom, valamint a kolbászt mással is helyettesíthetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá