Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hagymás nudli recept

Hagymás nudli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg burgonya
    • 4 evőkanál olaj
    • 2 nagy fej vöröshagyma
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • kb 40 dkg liszt + a formázáshoz
    • 3 dl tejföl
    • 2 evőkanál snidling

    Elkészítése:

    A burgonyákat sikáljuk meg és héjában főzzük puhára.

    Közben az olajon dinszteljük meg a megtisztított, vékonyra szeletelt vöröshagymát, lassú tűzön süssük, míg kissé karamellizálódik.

    A burgonyát szűrjük le, mikor kihűlt, pucoljuk meg, burgonyanyomóval törjük össze. Adjuk hozzá a karamellizált vöröshagyma felét, sózzuk meg, majd keverjünk hozzá annyi lisztet, hogy jól formázható tésztát kapjunk és dolgozzuk bele a tojást is (ha nagyon ragad, tegyünk hozzá még lisztet).

    Osszuk négy részre a tésztát, mindegyikből formáljunk hengereket lisztezett felületen, majd éles késsel vágjunk belőle 2 cm-es nudlikat.

    Lobogó, sós vízben főzzük puhára. Amikor feljönnek a víz felszínére, szűrjük le, forgassuk össze a maradék sült vöröshagymával.

    Aprított snidlinggel kikevert tejföllel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá