Hagymás nudli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 4 evőkanál olaj
- 2 nagy fej vöröshagyma
- só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - kb 40 dkg liszt + a formázáshoz
- 3 dl tejföl
- 2 evőkanál snidling
Elkészítése:
A burgonyákat sikáljuk meg és héjában főzzük puhára.
Közben az olajon dinszteljük meg a megtisztított, vékonyra szeletelt vöröshagymát, lassú tűzön süssük, míg kissé karamellizálódik.
A burgonyát szűrjük le, mikor kihűlt, pucoljuk meg, burgonyanyomóval törjük össze. Adjuk hozzá a karamellizált vöröshagyma felét, sózzuk meg, majd keverjünk hozzá annyi lisztet, hogy jól formázható tésztát kapjunk és dolgozzuk bele a tojást is (ha nagyon ragad, tegyünk hozzá még lisztet).
Osszuk négy részre a tésztát, mindegyikből formáljunk hengereket lisztezett felületen, majd éles késsel vágjunk belőle 2 cm-es nudlikat.
Lobogó, sós vízben főzzük puhára. Amikor feljönnek a víz felszínére, szűrjük le, forgassuk össze a maradék sült vöröshagymával.
Aprított snidlinggel kikevert tejföllel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









