Hagymás nudli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 4 evőkanál olaj
- 2 nagy fej vöröshagyma
- só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - kb 40 dkg liszt + a formázáshoz
- 3 dl tejföl
- 2 evőkanál snidling
Elkészítése:
A burgonyákat sikáljuk meg és héjában főzzük puhára.
Közben az olajon dinszteljük meg a megtisztított, vékonyra szeletelt vöröshagymát, lassú tűzön süssük, míg kissé karamellizálódik.
A burgonyát szűrjük le, mikor kihűlt, pucoljuk meg, burgonyanyomóval törjük össze. Adjuk hozzá a karamellizált vöröshagyma felét, sózzuk meg, majd keverjünk hozzá annyi lisztet, hogy jól formázható tésztát kapjunk és dolgozzuk bele a tojást is (ha nagyon ragad, tegyünk hozzá még lisztet).
Osszuk négy részre a tésztát, mindegyikből formáljunk hengereket lisztezett felületen, majd éles késsel vágjunk belőle 2 cm-es nudlikat.
Lobogó, sós vízben főzzük puhára. Amikor feljönnek a víz felszínére, szűrjük le, forgassuk össze a maradék sült vöröshagymával.
Aprított snidlinggel kikevert tejföllel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









