Krumpliágyon sült fűszeres csirke recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 3 csirkecomb
- fél kg burgonya
- 2 nagy fej vöröshagyma
- bors
- só
- 3 dkg zsír
A páchoz:
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál majoránna
- sültcsirke fűszersó
- csipet bazsalikom
- bors
- só
- 1 dl olaj
Elkészítése:
Meghámozzuk a burgonyát, karikákra vágjuk és egy kizsírozott tepsi aljára tesszük. Sózzuk, borsozzuk.
Meghámozzuk a hagymát és karikákra szeleteljük. A tepsibe, a krumpli tetejére halmozzuk.
Egy edénybe öntjük az olajat, hozzáadjuk a pirospaprikát, a majoránnát, a sültcsirke fűszersót, a borsot, sót, a bazsalikomot és jól összekeverjük az egészet. Az így kapott masszával bekenjük a csirkedarabokat, majd ezt is beletesszük a tepsibe.
Letakarjuk a tepsit egy alufóliával és előmelegített sütőben megsütjük az ételt. Mikor megpuhult a hús és a burgonya is, levesszük a fóliát és pirosra sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.