Krumpliágyon sült fűszeres csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3 csirkecomb
  • fél kg burgonya
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • bors
  • 3 dkg zsír

A páchoz:

  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál majoránna
  • sültcsirke fűszersó
  • csipet bazsalikom
  • bors
  • 1 dl olaj

Elkészítése:

Meghámozzuk a burgonyát, karikákra vágjuk és egy kizsírozott tepsi aljára tesszük. Sózzuk, borsozzuk.

Meghámozzuk a hagymát és karikákra szeleteljük. A tepsibe, a krumpli tetejére halmozzuk.

Egy edénybe öntjük az olajat, hozzáadjuk a pirospaprikát, a majoránnát, a sültcsirke fűszersót, a borsot, sót, a bazsalikomot és jól összekeverjük az egészet. Az így kapott masszával bekenjük a csirkedarabokat, majd ezt is beletesszük a tepsibe.

Letakarjuk a tepsit egy alufóliával és előmelegített sütőben megsütjük az ételt. Mikor megpuhult a hús és a burgonya is, levesszük a fóliát és pirosra sütjük.