Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kolozsvári sajtos rakott káposzta recept

Kolozsvári sajtos rakott káposzta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg savanyú káposzta
    • 6 ek napraforgó olaj
    • 25 dkg gyors rizs
    • só ízlés szerint
    • 1 közepes vöröshagyma
    • 2 tk fűszerpaprika
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 dl tejföl
    • 20 dkg füstölt sajt

    Elkészítése:

    Káposztát kissé kimossuk és rövidebbre vágjuk. Kevés olajon megdinszteljük és puhára pároljuk. Sóval, borssal, fokhagymával ízesítjük.

    A rizst sós vízben puhára főzzük. A tojást keményre főzzük, megpucoljuk és felkarikázzuk.

    A cikkere szeletelt hagymát olajon megdinszteljük, őrölt fűszerpaprikával megszórjuk. Kevés vízzel felöntjük és a hagymát puhára pároljuk.

    Egy közepes tepsit olajjal kikenünk, és 2 ek zsemlemorzsával megszórjuk. A káposzta felét beletesszük, erre halmozzuk a rizst, amit a hagymás pörkölt alappal meglocsolunk.

    Elosztjuk rajta a felszeletelt tojást, meglocsoljuk tejföllel.

    Rátesszük a maradék káposztát, a maradék pörköltalapot is ráöntjük, azután újra megkenjük tejföllel. Reszelt sajttal megszórjuk és 180 fokos sütőben készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá