Kolozsvári sajtos rakott káposzta recept
Hozzávalók:
- 1 kg savanyú káposzta
- 6 ek napraforgó olaj
- 25 dkg gyors rizs
- só ízlés szerint
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 tk fűszerpaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dl tejföl
- 20 dkg füstölt sajt
Elkészítése:
Káposztát kissé kimossuk és rövidebbre vágjuk. Kevés olajon megdinszteljük és puhára pároljuk. Sóval, borssal, fokhagymával ízesítjük.
A rizst sós vízben puhára főzzük. A tojást keményre főzzük, megpucoljuk és felkarikázzuk.
A cikkere szeletelt hagymát olajon megdinszteljük, őrölt fűszerpaprikával megszórjuk. Kevés vízzel felöntjük és a hagymát puhára pároljuk.
Egy közepes tepsit olajjal kikenünk, és 2 ek zsemlemorzsával megszórjuk. A káposzta felét beletesszük, erre halmozzuk a rizst, amit a hagymás pörkölt alappal meglocsolunk.
Elosztjuk rajta a felszeletelt tojást, meglocsoljuk tejföllel.
Rátesszük a maradék káposztát, a maradék pörköltalapot is ráöntjük, azután újra megkenjük tejföllel. Reszelt sajttal megszórjuk és 180 fokos sütőben készre sütjük.