Hozzávalók:
Elkészítése:
Káposztát kissé kimossuk és rövidebbre vágjuk. Kevés olajon megdinszteljük és puhára pároljuk. Sóval, borssal, fokhagymával ízesítjük.
A rizst sós vízben puhára főzzük. A tojást keményre főzzük, megpucoljuk és felkarikázzuk.
A cikkere szeletelt hagymát olajon megdinszteljük, őrölt fűszerpaprikával megszórjuk. Kevés vízzel felöntjük és a hagymát puhára pároljuk.
Egy közepes tepsit olajjal kikenünk, és 2 ek zsemlemorzsával megszórjuk. A káposzta felét beletesszük, erre halmozzuk a rizst, amit a hagymás pörkölt alappal meglocsolunk.
Elosztjuk rajta a felszeletelt tojást, meglocsoljuk tejföllel.
Rátesszük a maradék káposztát, a maradék pörköltalapot is ráöntjük, azután újra megkenjük tejföllel. Reszelt sajttal megszórjuk és 180 fokos sütőben készre sütjük.