Kolozsvári sajtos rakott káposzta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kolozsvári sajtos rakott káposzta

Hozzávalók:

  • 1 kg savanyú káposzta
  • 6 ek napraforgó olaj
  • 25 dkg gyors rizs
  • só ízlés szerint
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 tk fűszerpaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 tojás
  • 3 dl tejföl
  • 20 dkg füstölt sajt

Elkészítése:

Káposztát kissé kimossuk és rövidebbre vágjuk. Kevés olajon megdinszteljük és puhára pároljuk. Sóval, borssal, fokhagymával ízesítjük.

A rizst sós vízben puhára főzzük. A tojást keményre főzzük, megpucoljuk és felkarikázzuk.

A cikkere szeletelt hagymát olajon megdinszteljük, őrölt fűszerpaprikával megszórjuk. Kevés vízzel felöntjük és a hagymát puhára pároljuk.

Egy közepes tepsit olajjal kikenünk, és 2 ek zsemlemorzsával megszórjuk. A káposzta felét beletesszük, erre halmozzuk a rizst, amit a hagymás pörkölt alappal meglocsolunk.

Elosztjuk rajta a felszeletelt tojást, meglocsoljuk tejföllel.

Rátesszük a maradék káposztát, a maradék pörköltalapot is ráöntjük, azután újra megkenjük tejföllel. Reszelt sajttal megszórjuk és 180 fokos sütőben készre sütjük.