Kolbászpörkölt színes pennével recept
                            Hozzávalók:
- 25 dkg kolbász
 - 3 ek olaj
 - 1 fej vöröshagyma
 - 2 kávéskanál fűszerpaprika
 - só, őrölt kömény
 - 20 dkg színes penne tészta
 
Elkészítése:
A hagymát meghámozzuk és apróra vágjuk. A kolbászt felkarikázzuk.
Az olajat felforrósítjuk, majd megdinszteljük rajta a hagymát, majd rászórjuk a paprikát és alaposan elkeverjük. Ekkor adjuk hozzá a kolbászt és annyi vizet, ami ellepi, majd fűszerezzük.
Fedő alatt kb 20 percig pároljuk.
Közben a tésztát a szokásos módon kifőzzük, majd leszűrjük.
A kész pörköltet a megfőtt tésztával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
				
				Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »









