Kolbászpörkölt színes pennével recept
Hozzávalók:
- 25 dkg kolbász
- 3 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 kávéskanál fűszerpaprika
- só, őrölt kömény
- 20 dkg színes penne tészta
Elkészítése:
A hagymát meghámozzuk és apróra vágjuk. A kolbászt felkarikázzuk.
Az olajat felforrósítjuk, majd megdinszteljük rajta a hagymát, majd rászórjuk a paprikát és alaposan elkeverjük. Ekkor adjuk hozzá a kolbászt és annyi vizet, ami ellepi, majd fűszerezzük.
Fedő alatt kb 20 percig pároljuk.
Közben a tésztát a szokásos módon kifőzzük, majd leszűrjük.
A kész pörköltet a megfőtt tésztával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »









