Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kolbászos krumplipaprikás recept

Kolbászos krumplipaprikás
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1,3 kg burgonya
    • 30 dkg lángolt kolbász
    • 5 vékony cikk áéposzta
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 db paradicsom és 2 db lecsópaprika vagy ezek hiányában 1 merőkanál natúr lecsó
    • 2 ek sertészsír
    • 1 nagy ek fűszerpaprika
    • 1 kk őrölt bors
    • 1 tk só vagy ételízesítő

    Nokedlihez:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só
    • 4 ek liszt
    • kevés víz

    Elkészítése:

    A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és hasábokra vágjuk. A kolbászt lebőrözzük és felkarikázzuk.

    A vöröshagymát kockákra vágjuk és a felaprított fokhagymával együtt egy edénybe téve a sertészsíron (lehet étolaj is) megdinszteljük, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a fűszerpaprikát, a borsot, a lecsót, a kolbászt, a burgonyát és sót vagy az ételízesítőt.

    Felöntjük annyi vízzel, hogy jó bőven ellepje, átkeverjük és felforraljuk.

    Miután rotyog a paprikás, rátesszük a káposztát és lassú lángon kb 20-25 perc alatt, időnként az edényt megmozgatva, hogy ne nagyon essenek szét a káposzta cikkek, készre főzzük az ételt.

    Azalatt, amíg fő a paprikás, elkészítjük a nokedlit.

    Egy kisebb tálban felverjük a tojásokat, megsózzuk, hozzákeverjük a lisztet és pici vizet adagolva csomómentes, félfolyós nokedlimasszát készítünk.

    Amikor már puha a burgonya, egy lapos fejű fakanállal vagy szilikon spatulával adagolva belecsorgatjuk a nokedlit és lazán megkeverjük, hogy le ne kapjon égjen.

    1 perc főzés után elzárjuk a lángot és elkészült ez a finom, kiadós, laktató egytálétel!

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá