Kolbászos krumplipaprikás recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1,3 kg burgonya
- 30 dkg lángolt kolbász
- 5 vékony cikk áéposzta
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db paradicsom és 2 db lecsópaprika vagy ezek hiányában 1 merőkanál natúr lecsó
- 2 ek sertészsír
- 1 nagy ek fűszerpaprika
- 1 kk őrölt bors
- 1 tk só vagy ételízesítő
Nokedlihez:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 4 ek liszt
- kevés víz
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és hasábokra vágjuk. A kolbászt lebőrözzük és felkarikázzuk.
A vöröshagymát kockákra vágjuk és a felaprított fokhagymával együtt egy edénybe téve a sertészsíron (lehet étolaj is) megdinszteljük, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a fűszerpaprikát, a borsot, a lecsót, a kolbászt, a burgonyát és sót vagy az ételízesítőt.
Felöntjük annyi vízzel, hogy jó bőven ellepje, átkeverjük és felforraljuk.
Miután rotyog a paprikás, rátesszük a káposztát és lassú lángon kb 20-25 perc alatt, időnként az edényt megmozgatva, hogy ne nagyon essenek szét a káposzta cikkek, készre főzzük az ételt.
Azalatt, amíg fő a paprikás, elkészítjük a nokedlit.
Egy kisebb tálban felverjük a tojásokat, megsózzuk, hozzákeverjük a lisztet és pici vizet adagolva csomómentes, félfolyós nokedlimasszát készítünk.
Amikor már puha a burgonya, egy lapos fejű fakanállal vagy szilikon spatulával adagolva belecsorgatjuk a nokedlit és lazán megkeverjük, hogy le ne kapjon égjen.
1 perc főzés után elzárjuk a lángot és elkészült ez a finom, kiadós, laktató egytálétel!
Jó étvágyat kívánok!