Kolbászos krumplipaprikás

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1,3 kg burgonya
  • 30 dkg lángolt kolbász
  • 5 vékony cikk áéposzta
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom és 2 db lecsópaprika vagy ezek hiányában 1 merőkanál natúr lecsó
  • 2 ek sertészsír
  • 1 nagy ek fűszerpaprika
  • 1 kk őrölt bors
  • 1 tk só vagy ételízesítő

Nokedlihez:

  • 2 tojás
  • csipet só
  • 4 ek liszt
  • kevés víz

Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és hasábokra vágjuk. A kolbászt lebőrözzük és felkarikázzuk.

A vöröshagymát kockákra vágjuk és a felaprított fokhagymával együtt egy edénybe téve a sertészsíron (lehet étolaj is) megdinszteljük, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a fűszerpaprikát, a borsot, a lecsót, a kolbászt, a burgonyát és sót vagy az ételízesítőt.

Felöntjük annyi vízzel, hogy jó bőven ellepje, átkeverjük és felforraljuk.

Miután rotyog a paprikás, rátesszük a káposztát és lassú lángon kb 20-25 perc alatt, időnként az edényt megmozgatva, hogy ne nagyon essenek szét a káposzta cikkek, készre főzzük az ételt.

Azalatt, amíg fő a paprikás, elkészítjük a nokedlit.

Egy kisebb tálban felverjük a tojásokat, megsózzuk, hozzákeverjük a lisztet és pici vizet adagolva csomómentes, félfolyós nokedlimasszát készítünk.

Amikor már puha a burgonya, egy lapos fejű fakanállal vagy szilikon spatulával adagolva belecsorgatjuk a nokedlit és lazán megkeverjük, hogy le ne kapjon égjen.

1 perc főzés után elzárjuk a lángot és elkészült ez a finom, kiadós, laktató egytálétel!

Jó étvágyat kívánok!