Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kolbászhússal töltött burgonya recept

Kolbászhússal töltött burgonya
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 10 szem egyforma (nagyobb) burgonya
    • 40 dkg darált hús
    • 1 evőkanál fűszerpaprika
    • 1 teáskanál só
    • 3-4 gerezd reszelt fokhagyma
    • olaj vagy zsír a sütéshez

    Elkészítése:

    A darált húsból a fűszerekkel kolbászhúst keverünk. A húshoz hozzáadjuk a paprikát, a fokhagymát és ízlés szerint sózzuk.

    A burgonyákat meghámozzuk és a krumplifúróval hosszában lyukat fúrunk rajtuk.

    Belenyomkodjuk a krumplikba a kolbászhúst és tűzálló tálban vagy tepsiben, sütőbe téve 180 fokon, kis zsiradékon szép pirosra sütjük.

    Félúton ízlés szerint tejfölt is tehetünk a burgonyák tetejére. Ha akad hely a tepsiben, akkor a krumpliból kifúrt spirális belsejét is mellé tehetjük, de külön serpenyőben vagy fritőzben elkészíthető. A gyerekek imádni fogják!

    Tipp:

    A krumplifúró kis kütyüt piacokon, vásárokban vagy háztartási üzletekben különböző méretben árulnak.
    Okos kis szerkentyű, a karalábétól a zellerig majdnem minden zöldségfélét átfúr, a vegák jó hasznát veszik!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá