Kolbászhússal töltött burgonya recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 10 szem egyforma (nagyobb) burgonya
- 40 dkg darált hús
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 1 teáskanál só
- 3-4 gerezd reszelt fokhagyma
- só
- olaj vagy zsír a sütéshez
Elkészítése:
A darált húsból a fűszerekkel kolbászhúst keverünk. A húshoz hozzáadjuk a paprikát, a fokhagymát és ízlés szerint sózzuk.
A burgonyákat meghámozzuk és a krumplifúróval hosszában lyukat fúrunk rajtuk.
Belenyomkodjuk a krumplikba a kolbászhúst és tűzálló tálban vagy tepsiben, sütőbe téve 180 fokon, kis zsiradékon szép pirosra sütjük.
Félúton ízlés szerint tejfölt is tehetünk a burgonyák tetejére. Ha akad hely a tepsiben, akkor a krumpliból kifúrt spirális belsejét is mellé tehetjük, de külön serpenyőben vagy fritőzben elkészíthető. A gyerekek imádni fogják!
Tipp:
A krumplifúró kis kütyüt piacokon, vásárokban vagy háztartási üzletekben különböző méretben árulnak.
Okos kis szerkentyű, a karalábétól a zellerig majdnem minden zöldségfélét átfúr, a vegák jó hasznát veszik!