Kelkáposztás spagetti recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 80 dkg kelkáposzta
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál olaj
- 1 evőkanál cukor
- só, őrölt bors ízlés szerint
- 15 dkg füstölt szalonna
- 20 dkg spagetti tészta
Elkészítése:
Az olajon karamellizálom a cukrot, majd ráteszem a darabolt kelkáposztát és a szeletelt hagymát. Kevergetve pirítom a káposztát a hagymával, amíg aranybarna nem lesz. Ekkor sózom és borsozom ízlés szerint.
A spagettit forró, sós vízben főzöm meg. Nem kell leöblíteni. Amikor lecsepeg a tészta, akkor összekeverem a káposztás raguval.
A szalonnát négy részre vágom és kisütöm, majd tálaláskor zsírjával együtt a spagetti tetejére teszem.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.