Karfiollal töltött fasírozott recept
Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús
- 2 zsemle
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 5 ek napraforgó olaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 2 csapott ek finomliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 ek zsemlemorzsa
- 1 közepes karfiol
Öntet:
- 5 dkg sajt
- 2 ek tejföl
- 2 ek napraforgó olaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 kk fűszerpaprika
Elkészítése:
A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, majd az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húshoz a vízbe áztatott és kinyomkodott zsemlékkel együtt. Beletesszük a tojást, fűszerpaprikát, sót, borsot ,lisztet és zsemlemorzsát, majd jól összedolgozzuk.
Egy kerek tűzálló tálat olajjal kikenünk, zsemlemorzsával meghintjük, beletesszük a húst, egy mélyedést készítünk a közepébe, zsemlemorzsával meghintjük és előmelegített sütőben fél órát sütjük.
A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben megfőzzük, lecsöpögtetjük és a húson levő mélyedésbe tesszük.
A tojást az olajjal, reszelt sajttal, tejföllel és a fűszerpaprikával elkeverjük. Ráöntjük a karfiolra és aranysárgára sütjük.
A karfiollal töltött fasírozott kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 9 g
Zsír: 10 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

