Karfiol muszaka recept

Hozzávalók:
- 1 közepes karfiol
- 80 dkg burgonya
- 50 dkg darált sertéshús
- 2 közepes sárgarépa
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 közepes paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 5 ek napraforgó olaj
Mártáshoz:
- 3 ek finomliszt
- 10 dkg sajt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 5 dkg margarin
- 1,5 dl tej
- 1 kk só
Elkészítése:
A rózsáira szedett karfiolt sós vízbe megfőzzük, leszűrjük, és a főzőlevet félretesszük.
A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, és sós vízbe megfőzzük, majd leszűrjük.
Felhevített olajon a húst pár percig pirítjuk. Ízesítjük apróra vágott vörös- és fokhagymával, hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát. Beletesszük a felkockázott paradicsomot, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, fűszerezzük. Felengedjük 1,5 dl vízzel, és készre főzzük.
A mártáshoz forró margarinon megpirítjuk a lisztet. Apránként hozzáadjuk a tej és 3,5 dl karfiol főzőlé keverékét. Simára keverjük, és sűrűsödésig főzzük.
Levesszük a tűzről, belereszeljük a sajtot, ízlés szerint fűszerezzük. Langyosra hűtjük, végül belekeverjük a tojássárgákat.
Olajjal kikent közepes tepsibe terítjük a burgonyát. Erre kerül a húsragu és a mártás fele, erre a karfiol, majd a maradék mártás.
Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 40 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »