Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karfiol muszaka recept

Karfiol muszaka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 közepes  karfiol
    • 80 dkg burgonya
    • 50 dkg darált sertéshús
    • 2 közepes sárgarépa
    • 1 közepes vöröshagyma
    • 2 közepes paradicsom
    • 2 gerezd fokhagyma
    • bors
    • 5 ek napraforgó olaj

    Mártáshoz:

    • 3 ek finomliszt
    • 10 dkg sajt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 5 dkg margarin
    • 1,5 dl tej
    • 1 kk só

    Elkészítése:

    A rózsáira szedett karfiolt sós vízbe megfőzzük, leszűrjük, és a főzőlevet félretesszük.

    A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, és sós vízbe megfőzzük, majd leszűrjük.

    Felhevített olajon a húst pár percig pirítjuk. Ízesítjük apróra vágott vörös- és fokhagymával, hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát. Beletesszük a felkockázott paradicsomot, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, fűszerezzük. Felengedjük 1,5 dl vízzel, és készre főzzük.

    A mártáshoz forró margarinon megpirítjuk a lisztet. Apránként hozzáadjuk a tej és  3,5 dl karfiol főzőlé keverékét. Simára keverjük, és sűrűsödésig főzzük.

    Levesszük a tűzről, belereszeljük a sajtot, ízlés szerint fűszerezzük. Langyosra hűtjük, végül belekeverjük a tojássárgákat.

    Olajjal kikent közepes tepsibe terítjük a burgonyát. Erre kerül a húsragu és a mártás fele, erre a karfiol, majd a maradék mártás.

    Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 40 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá