Hozzávalók:
Mártáshoz:
Elkészítése:
A rózsáira szedett karfiolt sós vízbe megfőzzük, leszűrjük, és a főzőlevet félretesszük.
A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, és sós vízbe megfőzzük, majd leszűrjük.
Felhevített olajon a húst pár percig pirítjuk. Ízesítjük apróra vágott vörös- és fokhagymával, hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát. Beletesszük a felkockázott paradicsomot, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, fűszerezzük. Felengedjük 1,5 dl vízzel, és készre főzzük.
A mártáshoz forró margarinon megpirítjuk a lisztet. Apránként hozzáadjuk a tej és 3,5 dl karfiol főzőlé keverékét. Simára keverjük, és sűrűsödésig főzzük.
Levesszük a tűzről, belereszeljük a sajtot, ízlés szerint fűszerezzük. Langyosra hűtjük, végül belekeverjük a tojássárgákat.
Olajjal kikent közepes tepsibe terítjük a burgonyát. Erre kerül a húsragu és a mártás fele, erre a karfiol, majd a maradék mártás.
Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 40 percig sütjük.