Karalábélevélbe töltött húsgombóc recept

Hozzávalók:
- 7-8 karalábélevél
- 500 g darált hús
- 2 gerezd fokhagyma
- fél bögre rizs
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 2 fej vöröshagyma
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél liter paradicsomlé
- cukor
- víz
- liszt
- étolaj
Elkészítése:
A húsgombócokat elkészítjük. Összegyúrjuk a húst, a rizst a fűszerekkel és a tojással, hozzáadjuk a préselt fokhagymát és az apróra vágott vöröshagymát.
A karalábéleveleket megmossuk, megtöltjük a húsgombócokkal, rátekerjük és fazékba annyi vízbe rakjuk, hogy éppen ellepje és megsózzuk a vizet is, majd készre főzzük.
Közben készítünk egy lágy paradicsomszószt mellé, amit ízlés szerint cukrozunk meg. Pici olajba egy kanál lisztet rakunk és amikor zsemleszínűre pirult ráöntjük a paradicsomlevet és cukrozzuk ízlés szerint.
A készre főtt karalábélevélbe töltött húsgombócokat kiszedjük egy tányérra és mellé szedjük a paradicsomszószt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »