Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karalábélevélbe töltött húsgombóc recept

Karalábélevélbe töltött húsgombóc
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 7-8 karalábélevél
    • 500 g darált hús
    • 2 gerezd fokhagyma
    • fél bögre rizs
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint bors
    • 2 fej vöröshagyma
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • fél liter paradicsomlé
    • cukor
    • víz
    • liszt
    • étolaj

    Elkészítése:

    A húsgombócokat elkészítjük. Összegyúrjuk a húst, a rizst a fűszerekkel és a tojással, hozzáadjuk a préselt fokhagymát és az apróra vágott vöröshagymát.

    A karalábéleveleket megmossuk, megtöltjük a húsgombócokkal, rátekerjük és fazékba annyi vízbe rakjuk, hogy éppen ellepje és megsózzuk a vizet is, majd készre főzzük.

    Közben készítünk egy lágy paradicsomszószt mellé, amit ízlés szerint cukrozunk meg. Pici olajba egy kanál lisztet rakunk és amikor zsemleszínűre pirult ráöntjük a paradicsomlevet és cukrozzuk ízlés szerint.

    A készre főtt karalábélevélbe töltött húsgombócokat kiszedjük egy tányérra és mellé szedjük a paradicsomszószt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá