Karalábélevélbe töltött húsgombóc

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 7-8 karalábélevél
  • 500 g darált hús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél bögre rizs
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • fél liter paradicsomlé
  • cukor
  • víz
  • liszt
  • étolaj

Elkészítése:

A húsgombócokat elkészítjük. Összegyúrjuk a húst, a rizst a fűszerekkel és a tojással, hozzáadjuk a préselt fokhagymát és az apróra vágott vöröshagymát.

A karalábéleveleket megmossuk, megtöltjük a húsgombócokkal, rátekerjük és fazékba annyi vízbe rakjuk, hogy éppen ellepje és megsózzuk a vizet is, majd készre főzzük.

Közben készítünk egy lágy paradicsomszószt mellé, amit ízlés szerint cukrozunk meg. Pici olajba egy kanál lisztet rakunk és amikor zsemleszínűre pirult ráöntjük a paradicsomlevet és cukrozzuk ízlés szerint.

A készre főtt karalábélevélbe töltött húsgombócokat kiszedjük egy tányérra és mellé szedjük a paradicsomszószt.