Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kapros rakott burgonya recept

Kapros rakott burgonya
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 kg burgonya
    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 50 dkg darált sertéshús
    • 1 csokor kapor
    • 3 dl tejföl
    • 3 közepes db vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 10 dkg sajt
    • 5 ek napraforgó olaj
    • só ízlés szerint

    Elkészítése:

    A burgonyát héjában megfőzzük,majd megpucoljuk és karikára szeleteljük.

    A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és felkarikázzuk.

    Kevés olajon kockára vágott 1 db vöröshagymát megdinszteljük, rátesszük a darált húst, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, belepréseljük a fokhagymát, öntünk alá 1 dl vizet és megpirítjuk. Amikor elkészült hozzáadjuk a 1/2 csokor apróra vágott kaprot.

    Olajjal kikent tepsibe teszünk egy réteg burgonyát-tojást, elosztjuk rajt a húst, rászeleteljük a hagymát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük. Ismét egy réteg burgonya, tojás és burgonyával befedjük.

    Tejfölt kikeverjük a maradék kaporral, ráöntjük a burgonyára, megszórjuk reszelt sajttal és sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá