Kapros rakott burgonya

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 kg burgonya
  • 6 db tojás
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 csokor kapor
  • 3 dl tejföl
  • 3 közepes db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg sajt
  • 5 ek napraforgó olaj
  • só ízlés szerint

Elkészítése:

A burgonyát héjában megfőzzük,majd megpucoljuk és karikára szeleteljük.

A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és felkarikázzuk.

Kevés olajon kockára vágott 1 db vöröshagymát megdinszteljük, rátesszük a darált húst, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, belepréseljük a fokhagymát, öntünk alá 1 dl vizet és megpirítjuk. Amikor elkészült hozzáadjuk a 1/2 csokor apróra vágott kaprot.

Olajjal kikent tepsibe teszünk egy réteg burgonyát-tojást, elosztjuk rajt a húst, rászeleteljük a hagymát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük. Ismét egy réteg burgonya, tojás és burgonyával befedjük.

Tejfölt kikeverjük a maradék kaporral, ráöntjük a burgonyára, megszórjuk reszelt sajttal és sütjük.