Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Káposztás sült tarja recept

Káposztás sült tarja
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8-10 szelet tarja(csont nélkül)
    • 1 közepes fej fehér káposzta
    • 1 nagy pohár tejföl
    • 3-4 gerezd fokhagyma
    • bors
    • fűszerek
    • olaj

    Dinszteléshez:

    • ecet
    • olaj
    • cukor
    • kevés víz

    Elkészítése:

    A megtisztított húst sózzuk, rászeleteljük a fokhagymát és fűszerezzük. Ez tetszés szerint történhet a kedvelt fűszereinkkel, amit ajánlani tudok választék képen: kakukkfű, mustár, kevés méz, különböző bors félék vagy kész fűszerkeverék ill. pácfélék.

    A húst a fűszerezés után tepsibe helyezzük, kevés olajjal és vízzel elkezdjük sütni. Közben összevágjuk a káposztát, nem túl vastag csíkokra, meglocsoljuk kevés olajjal, 1-2 ek. ecettel, megszórjuk cukorral, sóval és megdinszteljük, közben kóstolunk és, ha kell javítunk rajta szánk íze szerint. (Új káposztát kaptam, így sötét zöldes lett a színe, régebbiből jobban sikerül. )

    Amikor a hús már puha, a szintén elkészült káposztát szűrő kanál segítségével rá halmozzuk, hogy mindenhova jusson, majd az egészre eloszlatjuk a nagy pohár tejfölünket. (Legszívesebben kettőt is tennék rá )

    Innentől már csak annyi a dolgunk, hogy megvárjuk, míg kicsit pirul és jó ízűen megfalatozzuk!  Köret lehet burgonyapüré, pirított vagy sült burgonya, akár héjában készítve, akár natúr.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá