Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsos savanyú káposzta burgonyagombóccal recept

Húsos savanyú káposzta burgonyagombóccal
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg darált hús
    • 50 dkg savanyú káposzta
    • 2 fej vöröshagyma
    • pirospaprika
    • őrölt fekete bors
    • köménymag
    • majoránna
    • 2 dl tejföl
    • 3 db burgonya
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • finomliszt

    Elkészítése:
    A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, majd rátesszük az őrölt pirospaprikát és a darált húst, felöntjük pici vízzel és fűszerezzük. Majd hozzátesszük a káposztát és puhára főzzük. Közben a megfőtt burgonyát áttörjük és kicsit hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a tojást, sót és annyi lisztet, amivel könnyen formálható gombócokat tudunk készíteni. Amikor már majdnem puha a káposzta, a burgonyagombócokat belefőzzük. Amikor a gombócok is megfőttek, akkor tejföllel behabarjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá