Húsos savanyú káposzta burgonyagombóccal

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 2 fej vöröshagyma
  • pirospaprika
  • őrölt fekete bors
  • köménymag
  • majoránna
  • 2 dl tejföl
  • 3 db burgonya
  • 1 db tojás
  • finomliszt

Elkészítése:
A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, majd rátesszük az őrölt pirospaprikát és a darált húst, felöntjük pici vízzel és fűszerezzük. Majd hozzátesszük a káposztát és puhára főzzük. Közben a megfőtt burgonyát áttörjük és kicsit hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a tojást, sót és annyi lisztet, amivel könnyen formálható gombócokat tudunk készíteni. Amikor már majdnem puha a káposzta, a burgonyagombócokat belefőzzük. Amikor a gombócok is megfőttek, akkor tejföllel behabarjuk.