Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsos nudli recept

Húsos nudli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Nudlihoz:

    • 1 kg főtt, áttört burgonya
    • 30 dkg liszt
    • ízlés szerint só
    • 5 dkg zsír
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • kb 1 kg húsból pörkölt, jó sűrű szaftra főzve
    • 1 nagy tejföl (375 g)
    • 20 dkg sajt

    Elkészítése:
    A kihűlt burgonyához hozzáadjuk a lisztet, sót, zsírt és a tojások sárgáját, majd alaposan összedolgozzuk. A tésztából ujjnyi vastag rudakat nyújtjuk, és pici, nagyjából egyforma darabokra vágjuk. Sós, lobogó vízben kifőzzük, majd alaposan leöblítjük és egy kevés olajat öntünk közé, hogy ne ragadjon össze.
    A húsból pörköltet készítünk jó szaftosan.
    A nudlikat egy tepsibe öntjük, majd rá a pörköltet, amit előtte összekevertünk a tejföllel. Az egészet kissé összeforgatjuk, majd megszórjuk sajttal, és forró sütőben alaposan összesütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá