Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsos lapcsánka recept

Húsos lapcsánka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Lapcsánkához:

    • 1 kg krumpli
    • 2 fokhagyma
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek liszt
    • bors
    • sütéshez olaj

    Húsos raguhoz:

    • 0,5 kg csirkemell
    • 1 pritaminpaprika
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 1 doboz konzerv kukorica
    • 2 ek olívaolaj
    • bors
    • majoránna

    Tetejére:

    • 20 dkg reszelt sajt
    • 1 nagy doboz tejföl

    Elkészítése:

    A lapcsánkához a krumplit meghámozzuk, lereszeljük (a reszelő kisebb lyukán), beletesszük a lisztet, a tojást és a fűszereket. Olajban tetszőleges méretű lapcsánkákat sütünk, lecsepegtetjük, majd egy tepsiben szép sorban elhelyezzük őket egymás mellé.

    A húsos raguhoz a csirkemellfilét vékony csíkokra vágjuk, és olívaolajon elkezdjük pirítani. Ezután adjuk hozzá a szintén csíkokra vágott pritaminpaprikát és vöröshagymát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával. A végén beletesszük a konzervkukoricát is, és zsírjára sütjük. A ragut szépen elosztjuk a lapcsánkák tetején, majd a tejföllel egyenként meglocsoljuk mindegyiket.

    Tetejét reszelt sajttal szórjuk meg. Előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt összesütjük, amíg a sajt meg nem olvad a tetején. Frissen, melegen tálaljuk.

    Jó étvágyat hozzá!

    A húsos lapcsánka kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 141 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 11 g
    Zsír: 7 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá