Húsos lapcsánka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Lapcsánkához:

  • 1 kg krumpli
  • 2 fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 2 ek liszt
  • bors
  • sütéshez olaj

Húsos raguhoz:

  • 0,5 kg csirkemell
  • 1 pritaminpaprika
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 doboz konzerv kukorica
  • 2 ek olívaolaj
  • bors
  • majoránna

Tetejére:

  • 20 dkg reszelt sajt
  • 1 nagy doboz tejföl

Elkészítése:

A lapcsánkához a krumplit meghámozzuk, lereszeljük (a reszelő kisebb lyukán), beletesszük a lisztet, a tojást és a fűszereket. Olajban tetszőleges méretű lapcsánkákat sütünk, lecsepegtetjük, majd egy tepsiben szép sorban elhelyezzük őket egymás mellé.

A húsos raguhoz a csirkemellfilét vékony csíkokra vágjuk, és olívaolajon elkezdjük pirítani. Ezután adjuk hozzá a szintén csíkokra vágott pritaminpaprikát és vöröshagymát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával. A végén beletesszük a konzervkukoricát is, és zsírjára sütjük. A ragut szépen elosztjuk a lapcsánkák tetején, majd a tejföllel egyenként meglocsoljuk mindegyiket.

Tetejét reszelt sajttal szórjuk meg. Előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt összesütjük, amíg a sajt meg nem olvad a tetején. Frissen, melegen tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!