Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsos-brokkoli rakottas recept

Húsos-brokkoli rakottas
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Alsó rész:

    • 70-80 dkg darált sertéshús
    • 2 evőkanál étolaj
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 szál sárgarépa
    • őrölt pirospaprika
    • só és őrölt bors ízlés szerint

    Középső rész:

    • 30 dkg brokkoli
    • 1 evőkanál ételízesítő

    Teteje:

    • 5 db közepes méretű krumpli
    • 1 evőkanálnyi ételízesítő
    • 5 dkg vaj
    • 2 dl tej
    • só és őrölt bors ízlés szerint
    • 3 evőkanál pirított zsemlemorzsa
    • 2 dl tejföl
    • 10 dkg reszelt sajt /lehet füstölt is

    Elkészítése:

    A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, a krumplit megpucoljuk és felkockázzuk, a brokkolit rózsáira szedjük, a sárgarépát megtisztítjuk és apróra vágjuk.

    A brokkolit és a krumplit külön-külön lábasba tesszük, felengedjük vízzel, ételízesítővel ízesítjük. A krumplit puhára,a brokkolit roppanósra főzzük, majd leszűrjük.

    Az olajat felforrósítjuk és a finomra vágott hagymát üvegesre pároljuk rajta, hozzáadjuk a darált húst és a répát Kb. 10 percig pároljuk, majd ízlés szerint pirospaprikával, borssal és sóval ízesítjük. Felengedjük kevéske vízzel és sűrűre főzzük.

    A zsemlemorzsát zsiradék hozzáadása nélkül megpirítjuk.

    Elkészítjük a krumplipürét: A megfőtt és leszűrt krumplit krumplinyomón átnyomjuk, kikeverjük a vajjal és a tejjel, majd sóval és borssal ízesítjük.

    Egy hőálló tál aljára tesszük a szaftos húst, rárendezzük a roppanós brokkolirózsákat, rásimítjuk a krumplipürét,megszórjuk a pirított zsemlemorzsával, befedjük a tejföllel és megszórjuk a reszelt sajttal

    Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20-30 perc alatt készre sütjük.

    Melegen tálaljuk,ízlés szerint savanyúsággal vagy befőttel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá