Húsos-brokkoli rakottas recept
Hozzávalók:
Alsó rész:
- 70-80 dkg darált sertéshús
- 2 evőkanál étolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 szál sárgarépa
- őrölt pirospaprika
- só és őrölt bors ízlés szerint
Középső rész:
- 30 dkg brokkoli
- 1 evőkanál ételízesítő
Teteje:
- 5 db közepes méretű krumpli
- 1 evőkanálnyi ételízesítő
- 5 dkg vaj
- 2 dl tej
- só és őrölt bors ízlés szerint
- 3 evőkanál pirított zsemlemorzsa
- 2 dl tejföl
- 10 dkg reszelt sajt /lehet füstölt is
Elkészítése:
A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, a krumplit megpucoljuk és felkockázzuk, a brokkolit rózsáira szedjük, a sárgarépát megtisztítjuk és apróra vágjuk.
A brokkolit és a krumplit külön-külön lábasba tesszük, felengedjük vízzel, ételízesítővel ízesítjük. A krumplit puhára,a brokkolit roppanósra főzzük, majd leszűrjük.
Az olajat felforrósítjuk és a finomra vágott hagymát üvegesre pároljuk rajta, hozzáadjuk a darált húst és a répát Kb. 10 percig pároljuk, majd ízlés szerint pirospaprikával, borssal és sóval ízesítjük. Felengedjük kevéske vízzel és sűrűre főzzük.
A zsemlemorzsát zsiradék hozzáadása nélkül megpirítjuk.
Elkészítjük a krumplipürét: A megfőtt és leszűrt krumplit krumplinyomón átnyomjuk, kikeverjük a vajjal és a tejjel, majd sóval és borssal ízesítjük.
Egy hőálló tál aljára tesszük a szaftos húst, rárendezzük a roppanós brokkolirózsákat, rásimítjuk a krumplipürét,megszórjuk a pirított zsemlemorzsával, befedjük a tejföllel és megszórjuk a reszelt sajttal
Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20-30 perc alatt készre sütjük.
Melegen tálaljuk,ízlés szerint savanyúsággal vagy befőttel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

