Hozzávalók:
Alsó rész:
Középső rész:
Teteje:
Elkészítése:
A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, a krumplit megpucoljuk és felkockázzuk, a brokkolit rózsáira szedjük, a sárgarépát megtisztítjuk és apróra vágjuk.
A brokkolit és a krumplit külön-külön lábasba tesszük, felengedjük vízzel, ételízesítővel ízesítjük. A krumplit puhára,a brokkolit roppanósra főzzük, majd leszűrjük.
Az olajat felforrósítjuk és a finomra vágott hagymát üvegesre pároljuk rajta, hozzáadjuk a darált húst és a répát Kb. 10 percig pároljuk, majd ízlés szerint pirospaprikával, borssal és sóval ízesítjük. Felengedjük kevéske vízzel és sűrűre főzzük.
A zsemlemorzsát zsiradék hozzáadása nélkül megpirítjuk.
Elkészítjük a krumplipürét: A megfőtt és leszűrt krumplit krumplinyomón átnyomjuk, kikeverjük a vajjal és a tejjel, majd sóval és borssal ízesítjük.
Egy hőálló tál aljára tesszük a szaftos húst, rárendezzük a roppanós brokkolirózsákat, rásimítjuk a krumplipürét,megszórjuk a pirított zsemlemorzsával, befedjük a tejföllel és megszórjuk a reszelt sajttal
Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20-30 perc alatt készre sütjük.
Melegen tálaljuk,ízlés szerint savanyúsággal vagy befőttel.