Hortobágyi palacsinta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 800 g csirkehús
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 tk bors, őrölt kömény, szerecsendió, chili ízlés szerint só
- 1 ek őrölt pirospaprika
- 1 ek zsír
- 12 db sós palacsinta
- 2 ek darabolt paradicsom
- 1/2 kaliforniai paprika
- 1 zöldségleves kocka
- forró víz, hogy ellepje
Elkészítése:
A meghámozott és felaprított hagymákat a zsíron megpirítjuk, majd sózzuk kissé. Tegyük bele a felaprított húst és hagyjuk kifehéredni, közben pedig kevergessük.
Tegyük bele a pirospaprikát, majd forgassuk össze 1-2 perc alatt. Öntsük fel forró vízzel, tegyük bele a paradicsomot, kaliforniai paprikát, fűszereket és a leveskockát.
Főzzük puhára, de a leve bő legyen, mert ezt be fogjuk habarni és leturmixoljuk a végén.
A kihűlt pörköltből a húsokat szedjük ki és szabadítsuk meg a csontoktól, inaktól, porcoktól. Daraboljuk össze, de csak szépen, nem kell trancsírozni.
Süssük ki a normál palacsintákat.
A pörkölt levét habarjuk be egy kanál liszttel és tejföllel. Töltsük meg a palacsintákat és öntsük rá a turmixolt szószt. Tegyük sütőbe, hogy átmelegedjen.
Tejföllel tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »