Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hidegtál vegyesen recept

Hidegtál vegyesen
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Kaszinótojás:

    • 6 főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg vaj
    • 1 tk mustár
    • 1 teáskanál majonéz
    • 20 ml tejföl
    • késhegynyi só
    • csipet bors

    Sonkatekercs:

    • 20 dkg csirkemell sonka
    • 15 dkg krémsajt
    • 1 ek tejföl
    • 2 ek majonézes torma
    • csipet só
    • csipet fekete bors

    Sajttölcsér:

    • 20 dkg sajt
    • 30 dkg túró
    • 2 dkg vaj
    • 1 kk só
    • késhegynyi bors
    • késhegynyi köménymag
    • 1 kis fej lilahagyma
    • 1 dkg fűszerpaprika

    Díszítés:

    • salátalevél
    • alma
    • narancs
    • 2 paradicsom
    • 10 dkg uborka
    • lilahagyma

    Elkészítése:

    Kaszinó tojás:

    A tojásokat keményre főzzük, majd hideg vízben lehűtjük. Leszedjük a héját és óvatosan, figyelve, hogy hol van a sárgája, kettévágjuk. A tojások sárgáját habosra keverjük a vajjal, majd hozzáadjuk a sót, borsot, mustárt, majonézt, az apróra vágott petrezselymet és a tejfölt. Vigyázzunk, hogy a krém ne legyen nagyon puha. Nyomózsákba tesszük és mindegyik tojásba nyomunk egy kis adagot.

    Sonkatekercs:

    A sonka szeleteket előkészítjük. A töltelék hozzávalóit habosra keverjük, a sonkaszeletekbe göngyöljük. A nyomózsáknak itt is hasznát vesszük. A végeihez is nyomunk egy kisebb gombóckát. Készen van, bár jó, ha legalább fél napig hideg helyen áll, hogy az ízek összeérjenek.

    Sajttölcsér:

    Körözött hozzávalóit, túrót, fűszereket összekeverjük villával alaposan. A trappista sajtot vékonyra felszeleteljük (akkor jó, ha kerek). Ketté vágjuk, pont félbe, tölcsért készítünk belőle. Nyomó zsákba töltjük a körözöttet, megtöltjük a tölcséreket.

    Díszítés:

    A díszítő elemeket alaposan megmossuk. Egész fejes salátát leveleire szedjük. A levelekkel alapot készítünk a kaszinótojások, sonkatekercsek (most díszítjük a végeit nyomózsákkal), sajttölcséreknek. A hagyma karikával elválasztjuk a sajttölcséreket.

    A narancsokkal a sonkatekercseket választjuk el. A kaszinótojásokat uborkával, paradicsommal díszítjük. Az egyetlen piros almával a fő díszítést rakjuk a tálra. Némi kézügyességgel, éles késsel bevagdossuk 45 fokos szögben az alma közepe felé.

    Elcsúsztatjuk 1 cm távra, kialakul a rózsa. Lásd a képet.

    Felhasználásig, a tálalásig hűtőben tároljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá