Hidegtál vegyesen recept
Hozzávalók:
Kaszinótojás:
- 6 főtt FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg vaj
- 1 tk mustár
- 1 teáskanál majonéz
- 20 ml tejföl
- késhegynyi só
- csipet bors
Sonkatekercs:
- 20 dkg csirkemell sonka
- 15 dkg krémsajt
- 1 ek tejföl
- 2 ek majonézes torma
- csipet só
- csipet fekete bors
Sajttölcsér:
- 20 dkg sajt
- 30 dkg túró
- 2 dkg vaj
- 1 kk só
- késhegynyi bors
- késhegynyi köménymag
- 1 kis fej lilahagyma
- 1 dkg fűszerpaprika
Díszítés:
- salátalevél
- alma
- narancs
- 2 paradicsom
- 10 dkg uborka
- lilahagyma
Elkészítése:
Kaszinó tojás:
A tojásokat keményre főzzük, majd hideg vízben lehűtjük. Leszedjük a héját és óvatosan, figyelve, hogy hol van a sárgája, kettévágjuk. A tojások sárgáját habosra keverjük a vajjal, majd hozzáadjuk a sót, borsot, mustárt, majonézt, az apróra vágott petrezselymet és a tejfölt. Vigyázzunk, hogy a krém ne legyen nagyon puha. Nyomózsákba tesszük és mindegyik tojásba nyomunk egy kis adagot.
Sonkatekercs:
A sonka szeleteket előkészítjük. A töltelék hozzávalóit habosra keverjük, a sonkaszeletekbe göngyöljük. A nyomózsáknak itt is hasznát vesszük. A végeihez is nyomunk egy kisebb gombóckát. Készen van, bár jó, ha legalább fél napig hideg helyen áll, hogy az ízek összeérjenek.
Sajttölcsér:
Körözött hozzávalóit, túrót, fűszereket összekeverjük villával alaposan. A trappista sajtot vékonyra felszeleteljük (akkor jó, ha kerek). Ketté vágjuk, pont félbe, tölcsért készítünk belőle. Nyomó zsákba töltjük a körözöttet, megtöltjük a tölcséreket.
Díszítés:
A díszítő elemeket alaposan megmossuk. Egész fejes salátát leveleire szedjük. A levelekkel alapot készítünk a kaszinótojások, sonkatekercsek (most díszítjük a végeit nyomózsákkal), sajttölcséreknek. A hagyma karikával elválasztjuk a sajttölcséreket.
A narancsokkal a sonkatekercseket választjuk el. A kaszinótojásokat uborkával, paradicsommal díszítjük. Az egyetlen piros almával a fő díszítést rakjuk a tálra. Némi kézügyességgel, éles késsel bevagdossuk 45 fokos szögben az alma közepe felé.
Elcsúsztatjuk 1 cm távra, kialakul a rózsa. Lásd a képet.
Felhasználásig, a tálalásig hűtőben tároljuk.