Hidegtál vegyesen

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Kaszinótojás:

  • 6 főtt tojás
  • 5 dkg vaj
  • 1 tk mustár
  • 1 teáskanál majonéz
  • 20 ml tejföl
  • késhegynyi só
  • csipet bors

Sonkatekercs:

  • 20 dkg csirkemell sonka
  • 15 dkg krémsajt
  • 1 ek tejföl
  • 2 ek majonézes torma
  • csipet só
  • csipet fekete bors

Sajttölcsér:

  • 20 dkg sajt
  • 30 dkg túró
  • 2 dkg vaj
  • 1 kk só
  • késhegynyi bors
  • késhegynyi köménymag
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 1 dkg fűszerpaprika

Díszítés:

  • salátalevél
  • alma
  • narancs
  • 2 paradicsom
  • 10 dkg uborka
  • lilahagyma

Elkészítése:

Kaszinó tojás:

A tojásokat keményre főzzük, majd hideg vízben lehűtjük. Leszedjük a héját és óvatosan, figyelve, hogy hol van a sárgája, kettévágjuk. A tojások sárgáját habosra keverjük a vajjal, majd hozzáadjuk a sót, borsot, mustárt, majonézt, az apróra vágott petrezselymet és a tejfölt. Vigyázzunk, hogy a krém ne legyen nagyon puha. Nyomózsákba tesszük és mindegyik tojásba nyomunk egy kis adagot.

Sonkatekercs:

A sonka szeleteket előkészítjük. A töltelék hozzávalóit habosra keverjük, a sonkaszeletekbe göngyöljük. A nyomózsáknak itt is hasznát vesszük. A végeihez is nyomunk egy kisebb gombóckát. Készen van, bár jó, ha legalább fél napig hideg helyen áll, hogy az ízek összeérjenek.

Sajttölcsér:

Körözött hozzávalóit, túrót, fűszereket összekeverjük villával alaposan. A trappista sajtot vékonyra felszeleteljük (akkor jó, ha kerek). Ketté vágjuk, pont félbe, tölcsért készítünk belőle. Nyomó zsákba töltjük a körözöttet, megtöltjük a tölcséreket.

Díszítés:

A díszítő elemeket alaposan megmossuk. Egész fejes salátát leveleire szedjük. A levelekkel alapot készítünk a kaszinótojások, sonkatekercsek (most díszítjük a végeit nyomózsákkal), sajttölcséreknek. A hagyma karikával elválasztjuk a sajttölcséreket.

A narancsokkal a sonkatekercseket választjuk el. A kaszinótojásokat uborkával, paradicsommal díszítjük. Az egyetlen piros almával a fő díszítést rakjuk a tálra. Némi kézügyességgel, éles késsel bevagdossuk 45 fokos szögben az alma közepe felé.

Elcsúsztatjuk 1 cm távra, kialakul a rózsa. Lásd a képet.

Felhasználásig, a tálalásig hűtőben tároljuk.