Házi gyrostál recept
Hozzávalók:
- 2 közepes csirkemellfilé
- 1 púpos ek gyros fűszerkeverék
- 1 csipet só
- 0,5 dl olaj
- 0,5 fej jégsaláta
- 1 sárga paprika
- 1 zöld pritamin paprika
- 1 piros pritamin paprika
- 1 közepes fej lila hagyma
- 1 szál újhagyma
- 6-7 szem koktélparadicsom
- 8 közepes szem krumpli
Elkészítése:
A megtisztított csirkemelleket kb. 1 cm vékony csíkokra vágjuk, lecsöpögtetjük. Meghintjük kevés sóval és gyros fűszerkeverékkel, jól összeforgatjuk, és kicsit félrerakjuk.
A krumplikat meghámozzuk, csíkokra vágjuk.
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, a lila hagymát negyed karikára, az újhagymát karikára, a paprikákat kisebb darabokra, a paradicsomokat kettévágjuk, a jégsalátaleveleket összetépkedjük.
Egy serpenyőben kevéske olajat forrósítunk, a husikat fehéredésig pirítjuk rajta. Fedő alatt addig pároljuk, míg megpuhulnak (nekem kb. 15 perc volt). Víz nem szükséges alá, mert a husi ereszt elegendő levet.
A krumplit olajban kisütjük, konyhai papírtörlőn hagyjuk lecsöpögni a felesleges olajat, majd meghintjük kevéske sóval.
Ízlés szerint a tányérra rendezzük a krumplit, husikat és az előkészített zöldségeket.
Fokhagymás tejföllel meglocsolva kínáljuk.