Házi gyrostál

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 2 közepes csirkemellfilé
  • 1 púpos ek gyros fűszerkeverék
  • 1 csipet só
  • 0,5 dl olaj
  • 0,5 fej jégsaláta
  • 1 sárga paprika
  • 1 zöld pritamin paprika
  • 1 piros pritamin paprika
  • 1 közepes fej lila hagyma
  • 1 szál újhagyma
  • 6-7 szem koktélparadicsom
  • 8 közepes szem krumpli

Elkészítése:

A megtisztított csirkemelleket kb. 1 cm vékony csíkokra vágjuk, lecsöpögtetjük. Meghintjük kevés sóval és gyros fűszerkeverékkel, jól összeforgatjuk, és kicsit félrerakjuk.

A krumplikat meghámozzuk, csíkokra vágjuk.

Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, a lila hagymát negyed karikára, az újhagymát karikára, a paprikákat kisebb darabokra, a paradicsomokat kettévágjuk, a jégsalátaleveleket összetépkedjük.

Egy serpenyőben kevéske olajat forrósítunk, a husikat fehéredésig pirítjuk rajta. Fedő alatt addig pároljuk, míg megpuhulnak (nekem kb. 15 perc volt). Víz nem szükséges alá, mert a husi ereszt elegendő levet.

A krumplit olajban kisütjük, konyhai papírtörlőn hagyjuk lecsöpögni a felesleges olajat, majd meghintjük kevéske sóval.

Ízlés szerint a tányérra rendezzük a krumplit, husikat és az előkészített zöldségeket.

Fokhagymás tejföllel meglocsolva kínáljuk.