Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Házi disznótoros krumpliágyon recept

Házi disznótoros krumpliágyon
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg házi kolbász
    • 1 kg tüdős-májas hurka
    • 2 kg krumpli
    • kevés só
    • kevés víz

    Elkészítése:

    A meghámozott, hasábokra vágott, nagyon enyhén megsózott krumplit (kolbász, és a hurka is sós, főként a kolbász) egy nagy porcelán tál, vagy vastag peremes tepsi aljára terítjük, majd a kolbászt és a hurkát elosztjuk a krumpliágyon úgy, hogy a lehető legközelebb legyenek egymáshoz.

    Hústűvel, vagy villával szurkáljuk meg a hurkát és a kolbászt, majd kevés vizet öntve alá tegyük 180°-os sütőbe. Más fűszerezést a krumpli nem igényel, hiszen a kisülő zsír biztosítja a köret csodás ízét.

    A hurka-kolbász hagyományos körete a párolt káposzta, de egyszerűen savanyúsággal is tálalható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá