Házi disznótoros krumpliágyon

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Házi disznótoros krumpliágyon

Hozzávalók:

  • 1 kg házi kolbász
  • 1 kg tüdős-májas hurka
  • 2 kg krumpli
  • kevés só
  • kevés víz

Elkészítése:

A meghámozott, hasábokra vágott, nagyon enyhén megsózott krumplit (kolbász, és a hurka is sós, főként a kolbász) egy nagy porcelán tál, vagy vastag peremes tepsi aljára terítjük, majd a kolbászt és a hurkát elosztjuk a krumpliágyon úgy, hogy a lehető legközelebb legyenek egymáshoz.

Hústűvel, vagy villával szurkáljuk meg a hurkát és a kolbászt, majd kevés vizet öntve alá tegyük 180°-os sütőbe. Más fűszerezést a krumpli nem igényel, hiszen a kisülő zsír biztosítja a köret csodás ízét.

A hurka-kolbász hagyományos körete a párolt káposzta, de egyszerűen savanyúsággal is tálalható.