Gyulai aprópecsenye recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 ek (mangalica) zsír
- 60 dkg sertés lapocka
- 1 szál gyulai kolbász
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kaliforniai paprika
- 2 hámozott paradicsom
- 1 kk őrölt pirospaprika
- só
- frissen őrölt bors
- kevés őrölt kömény
Elkészítése:
A zsíron az apróra vágott hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kockákra vágott húst, a feldarabolt paradicsomot, a fokhagymát, és az apróra vágott paprikákat.
Őrölt paprikával megszórjuk, összekeverjük. Sóval, borssal, köménnyel ízesítjük.
Összekeverjük, majd a karikára vágott kolbász is hozzákerül, pár percet még főzzük, majd tálaljuk.
Tipp:
A kolbászt a legvégén adjuk hozzá, mert ez minden előkészítés nélkül is fogyasztható. Ha korán adjuk az ételhez, szétfőhetnek a vékony kolbászkarikák, ha későn, nem adja át a kitűnő aromát az egész ételnek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »