Gyulai aprópecsenye recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 ek (mangalica) zsír
- 60 dkg sertés lapocka
- 1 szál gyulai kolbász
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kaliforniai paprika
- 2 hámozott paradicsom
- 1 kk őrölt pirospaprika
- só
- frissen őrölt bors
- kevés őrölt kömény
Elkészítése:
A zsíron az apróra vágott hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kockákra vágott húst, a feldarabolt paradicsomot, a fokhagymát, és az apróra vágott paprikákat.
Őrölt paprikával megszórjuk, összekeverjük. Sóval, borssal, köménnyel ízesítjük.
Összekeverjük, majd a karikára vágott kolbász is hozzákerül, pár percet még főzzük, majd tálaljuk.
Tipp:
A kolbászt a legvégén adjuk hozzá, mert ez minden előkészítés nélkül is fogyasztható. Ha korán adjuk az ételhez, szétfőhetnek a vékony kolbászkarikák, ha későn, nem adja át a kitűnő aromát az egész ételnek.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.