Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyulai aprópecsenye recept

Gyulai aprópecsenye
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 ek (mangalica) zsír
    • 60 dkg sertés lapocka
    • 1 szál gyulai kolbász
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 kaliforniai paprika
    • 2 hámozott paradicsom
    • 1 kk őrölt pirospaprika
    • frissen őrölt bors
    • kevés őrölt kömény

    Elkészítése:

    A zsíron az apróra vágott hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kockákra vágott húst, a feldarabolt paradicsomot, a fokhagymát, és az apróra vágott paprikákat.

    Őrölt paprikával megszórjuk, összekeverjük. Sóval, borssal, köménnyel ízesítjük.

    Összekeverjük, majd a karikára vágott kolbász is hozzákerül, pár percet még főzzük, majd tálaljuk.

    Tipp:

    A kolbászt a legvégén adjuk hozzá, mert ez minden előkészítés nélkül is fogyasztható. Ha korán adjuk az ételhez, szétfőhetnek a vékony kolbászkarikák, ha későn, nem adja át a kitűnő aromát az egész ételnek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá