Gyulai aprópecsenye

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 ek (mangalica) zsír
  • 60 dkg sertés lapocka
  • 1 szál gyulai kolbász
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kaliforniai paprika
  • 2 hámozott paradicsom
  • 1 kk őrölt pirospaprika
  • frissen őrölt bors
  • kevés őrölt kömény

Elkészítése:

A zsíron az apróra vágott hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kockákra vágott húst, a feldarabolt paradicsomot, a fokhagymát, és az apróra vágott paprikákat.

Őrölt paprikával megszórjuk, összekeverjük. Sóval, borssal, köménnyel ízesítjük.

Összekeverjük, majd a karikára vágott kolbász is hozzákerül, pár percet még főzzük, majd tálaljuk.

Tipp:

A kolbászt a legvégén adjuk hozzá, mert ez minden előkészítés nélkül is fogyasztható. Ha korán adjuk az ételhez, szétfőhetnek a vékony kolbászkarikák, ha későn, nem adja át a kitűnő aromát az egész ételnek.